Diamel

PŘÍRODOU PROTI
CUKROVCE

Více informací

Diamel je doplněk stravy,
který obsahuje přírodní složky
s antioxidanty,
aminokyselinami,
vitamíny
a stopovými prvky
určené pro stimulaci
pankreatického metabolismu.

Diamel

NĚKOLIK FAKTŮ
O CUKROVCE

800 000

Diabetiků v ČR

5 - 6 %

Roční nárůst

300 000

Nemocných kteří
o tom neví

 

Cukrovka (Diabetes melitus)
onemocnění
projevující se zvýšenou
hladinou
cukru (glukózy) v krvi.
V České republice je více než
800 000 diabetiků
a tento počet
se každým rokem zvyšuje o 5 – 6 %.
Lékaři předpokládají,
že až
300 000 lidí o svém
onemocnění zatím neví.

Více informací

Cukrovka vzniká v důsledku
nedostatečné
tvorby nebo v důsledku
nedostatečného využití
hormonu – inzulínu.
Inzulín je produkován buňkami
slinivky břišní a umožňuje glukóze
(krevnímu cukru) – přesun z krve
do buněk.
Pro buňky je glukóza
hlavním zdrojem energie.
Přítomnost glukózy v krvi
se nazývá glykémie.
Hodnoty glykémie se měří
a uvádějí v jednotkách
zvaných milimol na litr (mmol/l).

Pokud je v organizmu nedostatek
inzulínu nebo pokud
není dostatečně
využíván,
dochází ke hyperglykémii
(zvýšené hromadění glukózy v krvi ).
Naopak, pokud není přijato dostatečné
množství
potravy nebo je vyvíjena
intenzivní tělesná aktivita
bez dostatečného příjmu potravy,
dochází
k hypoglykémii
(snížení hladiny glukózy v krvi).
Normální hladiny glykémie u zdravého
člověka
se pohybuje mezi 4 – 6 mmol/l.

Z odborného hlediska je cukrovka
poruchou metabolismu.
Je to onemocnění, kdy dochází
k poruše
zpracování cukrů,
tuků a bílkovin
v organizmu.
Pokud není cukrovka (diabetes)
léčena
nebo pokud nejsou
dodržovány doporučené
zásady léčby,
může dojít ke vzniku
a rozvoji
dalších závažných onemocnění
a komplikací
(selhání ledvin,
oční komplikace,
poškození cév,
neurologické komplikace apod.).

Příčina vzniku cukrovky (diabetu)
není známa,
ale je známo
několik možných spouštěcích faktorů
jako např. genetické vlohy
a působení
vnějšího prostředí
(stres, virózy,
obezita, atd.)
či konstituční tělesné
faktory
(rasa, pohlaví, věk, apod.).

Z hlediska spouštěcího mechanizmu rozlišujeme několik typů diabetu:

 

Diabetes typu 1

O diabetes mellitus 1. typu hovoříme tehdy, když slinivka netvoří inzulin z důvodu úplného zničení buněk Langerhansových ostrůvků, jež normálně produkují inzulin. Tímto typem diabetu trpí asi desetina všech diabetiků, přičemž často vzniká již v dětství (nejčastěji v období puberty). Pacient pociťuje hlad a žízeň, výrazně častěji močí, pozoruje úbytek váhy, je často unavený. Může pociťovat bolesti břicha, změny v dýchání a je mu naměřena vysoká hodnota glykémie.

Diabetes typu 2

Diabetes melitus 2. typu (non-inzulin-dependentní diabetes mellitus) je metabolickou poruchou charakterizovanou zvýšenou hladinou glukózy v krvi při současné rezistenci na inzulin a relativním nedostatku inzulinu. Tímto typem trpí naprostá většina diabetiků (asi 90 %). Vyvíjí a projevuje se v průběhu středního až vyššího věku. Častější výskyt diabetes je u lidí obézních a lidí se sníženou tělesnou aktivitou. U většiny diabetiků typu 2 je onemocnění vzhledem k nenápadnému plíživému nástupu rozpoznáno, až když jsou přítomny příznaky pozdních komplikací, jako jsou únava/malátnost, rozmazané vidění, špatné hojení ran, ztráta citlivosti v rukou či nohou, časté infekce močového traktu, vysoký krevní tlak a cholesterol.

Gestační diabetes

Těhotenská cukrovka trápí přibližně 2-6 % těhotných žen. Jedná se o poruchu glukózového metabolizmu, kdy produkce inzulínu v B-buňkách nestačí pokrýt zvýšené nároky matky a plodu (proti inzulínu působí hormony placenty). Těhotenská cukrovka může vzniknout v průběhu těhotenství jak u žen, které patří do tzv. rizikové skupiny, tak i u zcela zdravých žen. Ve většině případů se hladiny glykémie po porodu vrátí do normálu, ale matka je nadále sledována diabetologem.

Specifické typy diabetes mellitus

Další vzácné typy diabetu mohou být způsobeny genetickým defektem B buněk pankreatu, genetickým defektem struktury inzulinu nebo chorobami pankreatu (onemocněním exokrinního pankreatu, endokrinopatie, chemikálie či léky, infekce, atd.). Uplatňují se u nich různé specifické spouštěcí faktory.

DIAMEL

DIAMEL obsahuje molekulárně aktivované
antioxidanty,
aminokyseliny, vitamíny, minerály,
extrakt z hlávkového
salátu
a borůvek.

Účinnost DIAMELU byla testována
v řadě
klinických studií.

 

Použití DIAMELU jako podpora
při konvenční léčbě diabetu přináší řadu výhod:

zlepšuje
  • mikrocirkulaci krve v cévách
  • fyzický stav, zlepšuje pohyblivost svalů, zpomaluje rozvoj neuropatických příznaků
  • mužské sexuální funkce již po dvou měsících užívání
  • chuť k jídlu a tím pomáhá upravovat váhu
snižuje
  • koncentraci tuků v krvi a snižuje inzulinovou resistenci
  • vstřebávání glukózy (cukru) ze střeva až o 30%
  • hladiny kyseliny močové v krvi u pacientů s dnou (hyperuricemie)
  • snižuje fyzický diskomfort a zlepšuje psychycký stav (antidepresivní efekt)
stimuluje
  • produkci insulinu (Glycin, Zinek) a funkci jater
pomáhá
  • při senzitivní periferní neuropatii a při chronické hepatitidě
  • posiluje imunitní systém (Arginin)
  • signifikantně zvyšuje hladiny kalcia (Ca) a hořčíku (magnesia,Mg) v krvi, nízké hodnoty těchto prvků jsou spojovány s křečovými stavy
  • je vhodný také pro pacienty s diabetem typu II v kombinaci s přísnou dietou
 
obsah jedné želatinové kapsle % DDD*
Arginin35,5 mg 
Glycin7,1 mg 
Kyselina fumarová35,5 mg 
Extrakt ze zeleného salátu152 mg 
Kyselina askorbová10,0 mg 16,5 %
L-karnitin35,5 mg 
Ornithin17,7 mg 
L-cystein14,2 mg 
Sulfát zinku6,0 mg 16,0 %
Calcium pantothenicum1,0 mg 16,5 %
Pyridoxal0,33 mg 16,5 %
Kyselina listová33,0 mcg 16,5 %
Kyanokobalamin0,16 mcg 16,5 %
Extrakt z borůvek345,0 mg 
Želatina 
 

* procento doporučené denní dávky

 

JAK UŽÍVAT

DÁVKOVÁNÍ

Doporučené dávkování
je 3x denně
2 kapsle před hlavním jídlem
délka užívání nejméně dva
měsíce,
lze užívat
i dlouhodobě

BEZPEČNOST

DIAMEL je velmi dobře
snášen a nevzniká
na něj závislost.

ÚČINNOST

Účinnost DIAMELU
byla testována v řadě
klinických studií.

 

Klinické studie

2006 Advances in Diabetology - diabetes mellitus 2

J.A. Hernández Yero, D. Vargas González: Utility of Diamel in patients with type 2 diabetes mellitus receiving combination therapy with glibenclamide. Instituto Nacional de Endocrinología, Ciudad de la Habana, Cuba

2009 Journal of Diabetes - metabolic syndrome a diabetes mellitus 2

3rd International Congress on Prediabetes and the Metabolic Syndrome

2013 Journal of Diabetes - metabolic syndrome

E. Cabrera-Rode, N. Orlandi, Y. Padrón, C. Arranz, R. Olano, M. Machado, A. Hernández-Yero, R. Calderín, E. Domínguez: The effect of Diamel on patients with metabolic syndrome: a randomised, double-blinded, placebo-controlled study. National Institute of Endocrinology, Havana, Cuba a“Hermanos Amejeiras” Hospital, Havana, Cuba

Kontaktujte nás

Dovozce pro ČR

BAT MARKETING s.r.o.,
Polní 1007,
664 42 Modřice

Tel.: +420 777 201 776

Diamel můžete zakoupit
ve vaší lékárně nebo online na
www.dermatokosmetika.cz

 

Batmarketing s.r.o. © 2016